Nyheter

Så mycket golfade svenskarna under 2017

Sverige är ett land där golfen är väldigt stor. Enligt färska siffror hos Svenskgolf.se så spelades 6 961 180 rundor på våra svenska banor under förra året. Detta gör att de svenska golfarna hunnit med i snitt 14 rundor vardera under säsongen.

Siffrorna visar även vart i landet som majoriteten utav rundorna spelades. Skåne var området där man hann med flest rundor under året. Hela 1,2 miljoner golfrundor spelades på banorna i distriktet, där Landskrona GK är en utav de mest besöka banorna. Dock var det inte en bana i denna del utav landet som blev den mest besökta, utan denna ligger i Södermanland.

På Eskilstuna GK bokades det nämligen in hela 32 000 rundor under förra året. Banan drar stor nytta utav sitt centrala läge och det faktum att deras medlemmar även får tillgång till såväl andra träningsformer som yoga och gym-anläggning.

Golftävlingar under 2018

Då det just nu är lågsäsong för världens golfare samt att året börjar gå mot sitt slut så tänkte vi ta en titt på de olika tävlingar som väntar under nästa år.

5-8 april: US Masters i Augusta
31 maj-3 juni: US Open för damer i Shoal Creek, Alabama
14-17 juni: US Open för herrar i Southampton, New York
28 juni-1 juli: US Open för damer i Kildeer
19-22 juli: British Open för herrar i Carnoustie
2-5 augusti: British Open för damer i Royal Lytham & St Annes
9-12 augusti: PGA-mästerskapet i St Louis
16-19 augusti: Nordea Masters i Götebortg
15-18 september: Evian Championship för damer i franska Evian
20-23 september: PGA Tour Championship för herrar i Atlanta
28-30 september: Ryder Cup för herrar i Paris
15-18 november: Tourfinal i Europatouren i Dubal
18-18 november: Tourfinal i LPGA-touren i Naples, Florida

Källa Sportbladet.se

Svenska vinnare i World Golf Awards

I slutet utav november så hölls den fjärde upplagan utav World Golf Awards, där golfanläggningar ifrån alla världens hörn tilldelades olika utmärkelser på såväl nationell som internationell nivå.

Den bästa banan i hela landet hittas enligt deras jury på Vasatorps Golfklubb, som för tredje året i rad tog hem utmärkelse för sin mästerskapsbana med 18 hål. Om du vill kombinera golfrundan med ett fantastiskt boende så är det Ekerum Gof Resort på Öland som man ska besöka. Deras boende utsågs nämligen till det bästa golfboendet i landet.

Förutom att Ekerum Resort fick den fina nationella titeln, tog man även hem ett utav de större internationella priserna. Anläggningen utsågs nämligen till den mest miljövänliga golfanläggningen i världen.

Tittar man ut i världen så utsågs Portugal som årets golfdestination, samtidigt som golfklubben St Andrews Links i Skottland anses ha den bästa banan. Dock får man åka ända till Vietnam för att besöka det bästa golfhotellet i världen.