Golfhandskar är en viktig del av golfutrustningen som används för att ge spelare bättre grepp och kontroll över golfklubban. De tillverkas vanligtvis i läder, syntetiskt material eller en kombination av båda. Golfhandskar kan variera i design, material och pris, men alla har samma grundläggande syfte: att förbättra din prestation på golfbanan.

Golfhandskar för herr & dam – regn & vinter

Varför bär golfspelare golfhandskar?

Golfhandskar ger inte bara ett bättre grepp om klubban, utan de skyddar också spelarens händer mot blåsor och skav. Dessutom kan de hjälpa till att dämpa vibrationerna från klubban vid slag, vilket minskar risken för hand- och handledsskador. En välpassande golfhandske kan göra en stor skillnad i din spelkvalitet och komfort.

Material och design

Golfhandskar tillverkas i en rad olika material, inklusive läder, syntetiskt material och en kombination av båda. Läderhandskar, ofta gjorda av får- eller kalvskinn, är kända för sin överlägsna komfort och passform. Syntetiska handskar är mer hållbara och ger utmärkt grepp även i våta förhållanden. Kombinationshandskar, som har läder i handflatan och syntetiskt material på ovansidan, erbjuder en balans mellan komfort, hållbarhet och prestanda.

Designen av golfhandskar varierar också. Vissa har förstärkta områden för bättre hållbarhet, andra har strategiskt placerade sömmar för förbättrad rörlighet. Det finns även golfhandskar med avtagbara markörer för att hjälpa spelare att hålla reda på sin boll.

Hur man väljer rätt golfhandske

Att välja rätt golfhandske beror på flera faktorer, inklusive handstorlek, spelstil och personliga preferenser. Här är några tips för att hitta rätt handske:

– Mät din hand: Golfhandskar ska sitta tätt men inte vara för strama. De flesta tillverkare erbjuder storleksguider för att hjälpa dig att hitta rätt passform.
– Prova flera märken: Varje märke har sin egen passform och känsla, så det kan vara värt att prova flera olika märken.
– Tänk på ditt grepp: Om du har ett starkt grepp kan du behöva en handske med extra vaddering. Om ditt grepp är lättare, kan en tunnare handske vara bättre.
– Tänk på vädret: Om du ofta spelar i våta förhållanden, överväg en handske som är designad för att ge bra grepp även när det är blött.

Underhåll av golfhandskar

För att maximera livslängden på dina golfhandskar, är det viktigt att ta hand om dem ordentligt. Det innebär att torka av dem efter varje runda, låta dem torka naturligt (undvik direkt sol eller värme) och förvara dem på en sval, torr plats. Om dina handskar är gjorda av läder, kan du överväga att använda en läderkonditionerare för att hålla dem mjuka och smidiga.