Discovery +

Om du är en golfentusiast kanske du undrar hur länge ditt grönt kort är giltigt. Ett grönt kort i golf är i huvudsak ett scorekort som registrerar antalet slag som det tar att genomföra en golfrunda. De flesta golfbanor kräver att spelarna visar upp sitt grönt kort innan de kan börja sin runda. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera giltigheten av ett grönt kort i golf och ge några tips om hur du får ut det mesta av din runda!

Nytt Grönt Kort i Golfsverige

Från den 15 april 2020 har hela Golfsverige samma krav för att ta Grönt Kort. Däremot kan vägen dit se olika ut beroende på vilken golfklubb och vilken PGA-tränare du får hjälp av.

Gemensamt är att alla, för att ta Grönt Kort, ska svara på några frågor i teoriwebben och klara ett spelprov på en golfklubb.

Hur länge gäller det gröna kortet?

Det enkla och korta svaret är att det finns inget “bäst före datum” efter du tagit grönt kort. När du har tagit grönt kort gäller det för all framtid och du behöver inte tänka på att förnya det.

Naturligtvis är det bra att följa med i golfens utveckling och läsa nya regelböcker då och då så att du vet vad som har ändrats.

Det kan också vara en bra idé att göra ett nytt teoriprov med några års mellanrum, bara för att hålla allting skarpt. Men det finns inget krav på detta och ditt gröna kort förblir giltigt även om det har gått 20 år sedan du tog ut det.

Detta är goda nyheter för alla som älskar golf och vill se till att de kan fortsätta spela i många år framöver! Så gå ut och njut av ditt spel i vetskap om att ditt gröna kort kommer att vara giltigt så länge du vill ha det! Och om du någonsin är osäker på någon av reglerna, kom ihåg att du kan be alltid en PGA-tränare om hjälp. De ger dig mer än gärna en uppfräschning av spelet!

Tyckte du att det här blogginlägget var till hjälp? Låt oss veta i kommentarerna nedan eller dela den med dina vänner på sociala medier! Och om du letar efter mer bra golfinnehåll, se till att kolla in vår webbplats eller följ oss på sociala medier! Vi ses