Discovery +

Först ut under Viaplays intensiva golfsommar är Scandinavian Mixed, en tävling som samordnas av Ladies European Tour och DP World Tour där herrarna spelar över 6 236 meter och damerna 5 548 meter.
– Det är verkligen en unik tävling med ett intressant ”nytänk”. Utmaningen ligger i att få det rättvist då man spelar utifrån olika förutsättningar. Men det är väldigt roligt för publiken, säger Hjalmarsson.
I startfältet återfinns bland annat regerande mästarinnan Linn Grant.
– Med den form som Linn befinner sig i kan hon mycket väl göra det igen. Hon har verkligen alla delar av spelet inklusive huvudet, och agerar med ett enormt självförtroende. Det finns inget dåligt i hennes spel, säger Hjalmarsson.

Pettersson prickar formen
Form är även något Lisa Pettersson har rikligt av. 27-åringen tog sin första seger på Ladies European Tour i förra veckans Helsingborg Open.
– Lisa har efter en tid i USA kommit hem till Europa. Att få visa upp sig på hemmaplan veckan efter sin första vinst, när alla delar i spelet sitter, måste kännas bra.
Det vimlar för närvarande av svensk talang på damsidan.
– Vi har ett gäng duktiga tjejer som den breda publiken inte har koll på ännu. Så det här är en viktig tävling för dem att synas och visa upp sig.
Scandinavian Mixed erbjuder även möjligheten att få se Sveriges bästa golfspelare genom tiderna i form av Annika Sörenstam, tävlingens värdinna och ambassadör.
– Känner jag Annika rätt så kommer hon garanterat att vara fulltränad. Det här blir en uppvisning av det bästa med svensk golf och jag tror och hoppas på en publikfest, säger Hjalmarsson och fortsätter:
– Och jag hoppas att både herrar och damer är med och gör upp om slutsegern sista dagen.

Norén högst rankad
Sveriges högst rankade herrspelare i världen Alex Norén (65:a) gör en intressant start. Norén har två segrar i Scandinavian Masters på den digra meritlistan som sammanlagt innehåller tio DP World Tour-triumfer.
– Det är alltid lika kul att se Alex Norén, men även de unga, svenska amatörerna som är på uppgång. Det känns som en bra blandning.
Publiken på Ullna får även chansen att se Simon Forsström som precis som Norén kvalificerat sig för US Open nästa vecka, en av många höjdpunkter på Viaplay denna heta golfsommar som bland annat även kommer bjuda på The Open (20-23 juli) och fyra dammajors.

Sändningstider
Volvo Car Scandinavian Mixed
Torsdag 8 juni:
13.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Fredag 9 juni:
13.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Lördag 10 juni:
13.30, Viaplay/V sport golf/TV10
Söndag 11 juni:
13.30, Viaplay/V sport golf/TV10
Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Carin Hjalmarsson
Reporter: Erik Bäckrud

US Open
Torsdag 15 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf
Fredag 16 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf
Lördag 17 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Söndag 18 juni:
20.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Kommentatorer: Peter Hedblom, Per-Ulrik Johansson, Johan Ryström och Anders Sjöstrand