Att underhålla sina golfklubbor är avgörande för spelets kvalitet. En ren golfklubba ger bättre grepp och mer exakta slag. Nedan följer en guide för att effektivt rengöra golfskaften.

Rengöring av Stålskaft


För att rengöra stålskaft på golfklubbor, börja med att blötlägga en ren trasa i varmt vatten blandat med en mild tvållösning. Torka av skaftet noggrant för att avlägsna smuts och gräs. Använd en mjuk borste för att skrubba bort envisa fläckar. Efter rengöringen, torka av skaftet med en torr trasa för att förhindra rostbildning. Det är viktigt att inte använda slipande material som kan skada skaftets yta.

Rengöring av Grafit- och Kompositskaft


Grafit- och kompositskaft kräver försiktig hantering. Använd en fuktig trasa med mild tvållösning för att varsamt torka av skaftet. Undvik att blöta ner skaftet helt, då vatten kan tränga in och skada materialet. Var extra försiktig med grafit- och kompositskaft då de är mer känsliga för skador än stålskaft.

Underhåll och Förvaring


Efter rengöring, applicera en liten mängd golfklubbsolja på stålskaften för att skydda dem mot korrosion. För grafit- och kompositskaft, använd en speciellt framtagen skyddsspray för att förlänga livslängden. Förvara golfklubborna i en torr miljö och undvik extrem värme eller kyla. Regelbunden inspektion av skaft och grepp säkerställer att klubborna håller sig i bästa möjliga skick.