Att spela golf kräver mer än bara en boll och en klubba. För att kunna njuta fullt ut av spelet och förbättra ditt spel behöver du ett komplett golfset. Men vad innebär det egentligen? I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad som ingår i ett komplett golfset.

Golfklubbor

Golfklubbor är självklart den viktigaste delen av ett golfset. Enligt golfreglerna får en spelare ha upp till 14 klubbor i sin bag under en runda. Ett komplett set av golfklubbor brukar innehålla följande:

1. **Drivern:** Detta är den största klubban i setet och används vanligtvis för att slå det första slaget på varje hål, förutsatt att det är ett par 4 eller 5. Drivern är designad för att slå bollen längst av alla klubbor.

2. **Fairwayklubbor:** Dessa klubbor används för långa slag på fairway, oftast efter det första utslaget. De är mindre än drivern men större än järnklubborna.

3. **Järnklubbor:** Dessa är de mest använda klubborna under en runda. De är numrerade från 1 till 9, där 1:an har minst loft (vinkeln på klubbhuvudet) och 9:an har mest. De används för en mängd olika slag, från teeslag på korta hål till inspel mot green.

4. **Wedges:** Dessa klubbor har mer loft än järnklubborna och används för korta, precisa slag, ofta nära greenen.

5. **Puttern:** Denna klubb används för att rulla bollen in i hålet på greenen. Det finns många olika stilar och former av putters att välja mellan.

Golfbollar

Golfbollar är en annan viktig del av ett golfset. Det finns många olika typer av golfbollar att välja mellan, alla med olika egenskaper. Vissa bollar är designade för att ge mer distans, medan andra är designade för att ge mer spinn och kontroll.

Golfbag

En golfbag är nödvändig för att bära runt alla dina klubbor och bollar på banan. Det finns olika typer av golfbagar, från de större tourbagarna som proffsen använder, till de mindre bärbagarna som är lätta att bära runt på banan.

Golfkläder och skor

Även om golfkläder och skor tekniskt sett inte ingår i ett golfset, är de ändå viktiga komponenter för varje golfspelare. Golfkläder bör vara bekväma och ge god rörlighet, medan golfskor bör ge bra grepp och stabilitet.

Tillbehör

Till sist finns det en rad tillbehör som kan ingå i ett komplett golfset. Dessa kan inkludera tees, handskar, paraplyer, handdukar, regnkläder, golfhattar och solglasögon, samt olika träningsredskap som kan hjälpa dig att förbättra ditt spel.

Ett komplett golfset består av mer än bara klubbor och bollar. Det inkluderar också en golfbag för att bära allt, samt en rad tillbehör som kan hjälpa dig att spela ditt bästa spel. Och även om golfkläder och skor inte tekniskt sett ingår i setet, är de ändå viktiga komponenter för varje golfspelare.