Discovery +

Att välja rätt putter för ditt golfspel kan vara en utmaning, särskilt med det breda utbudet av putters som finns tillgängliga på marknaden. Men oroa dig inte, denna artikel kommer att ge dig en djupgående förståelse för vilken putter du ska ha, baserat på dina specifika behov och spelstil.

Varför är puttern viktig?

Puttern är ett av de mest använda klubbarna i en golfbag. Det är det verktyg du litar på för att avsluta hålet, vilket gör det till en kritisk komponent i ditt spel. En bra putter kan hjälpa dig att sänka fler puttar, förbättra din scoring och öka ditt självförtroende på greenerna.

De olika typerna av putters

Det finns flera typer av putters att välja mellan, och varje typ har sina egna fördelar. Blade putters är traditionella och erbjuder enkelhet och kontroll, medan mallet putters har en större klubbhuvud och kan ge mer stabilitet och förlåtande egenskaper. Det finns också center-shafted putters, som har skaftet fäst i mitten av klubbhuvudet, vilket kan bidra till bättre balans.

Vad du ska tänka på när du väljer en putter

Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer en putter. Först och främst bör du överväga din spelstil och vad du känner dig mest bekväm med. Om du föredrar en mer traditionell känsla kan en blade putter vara bäst för dig, medan en mallet putter kan vara mer lämplig om du vill ha mer stabilitet och förlåtande egenskaper.

Längden på puttern är också viktig. En putter som är för lång eller för kort kan påverka din sving och din förmåga att sänka puttar. De flesta putters är mellan 32 och 36 tum långa, men du bör prova olika längder för att se vad som passar dig bäst.

Vikten på puttern kan också påverka din sving. En tyngre putter kan ge mer stabilitet, men kan också vara svårare att kontrollera. En lättare putter kan ge mer känsla och kontroll, men kan också vara mindre stabil.

Slutsats

Att välja rätt putter är en personlig beslut som bör baseras på din spelstil, komfort och preferenser. Genom att prova olika typer av putters och ta hänsyn till faktorer som längd och vikt, kan du hitta den putter som hjälper dig att förbättra ditt spel och sänka fler puttar. Kom ihåg, den bästa puttern för dig är den som får bollen i hålet mest konsekvent.