Discovery +

Att välja rätt golfklubba för ditt barn kan vara en utmaning. Det är viktigt att barnet har rätt längd på klubban för att kunna utveckla sin teknik och sving på bästa sätt. Här kommer en guide till hur du väljer rätt längd på golfklubbor för barn.

Varför är klubblängden viktig?

För att barnet ska kunna svinga klubban på rätt sätt och få bästa möjliga resultat, är det viktigt att klubban har rätt längd. En för lång klubba kan göra det svårt för barnet att kontrollera svingen, medan en för kort klubba kan leda till att barnet kompenserar genom att böja sig för mycket, vilket kan leda till felaktig teknik och potentiellt skador.

Hur mäter man klubblängden?

För att mäta vilken längd på golfklubba ditt barn behöver, mäter du barnets längd från toppen av huvudet till golvet. Måttet du får är barnets höjd. Därefter kan du använda en storleksguide för golfklubbor för barn för att hitta den rekommenderade klubblängden.

Storleksguide för golfklubbor för barn

Här är en generell storleksguide för golfklubbor för barn baserat på barnets höjd:

– Barn som är 80-100 cm långa bör använda klubbor som är 48-56 cm.
– Barn som är 100-120 cm långa bör använda klubbor som är 56-64 cm.
– Barn som är 120-140 cm långa bör använda klubbor som är 64-72 cm.
– Barn som är 140-160 cm långa bör använda klubbor som är 72-80 cm.

Observera att dessa mått är generella och det kan finnas individuella skillnader. Om ditt barn ligger mellan två storlekar, är det oftast bättre att välja den mindre storleken för att undvika att klubban blir för tung och svår att hantera.

Att tänka på när du väljer golfklubba för barn

Förutom längden på klubban, är det också viktigt att tänka på klubbans vikt. Barnklubbor bör vara lättare än vuxenklubbor för att barnet ska kunna svinga dem lättare. Dessutom bör greppet på klubban vara mindre för att passa barnets mindre händer.

Kom ihåg att golf ska vara roligt för barnet. En klubba som är lätt att svinga och som passar barnets längd och styrka kommer att göra spelet roligare och mer givande.

Att välja rätt golfklubba för ditt barn kan göra stor skillnad i deras golfspel. Genom att följa dessa råd och använda storleksguiden ovan, kan du hjälpa ditt barn att utveckla sin teknik och njuta av spelet. Kom ihåg att det viktigaste är att barnet har roligt och känner sig bekväm med sin utrustning.