Titleist wedges är kända för sin precision och kvalitet, och erbjuder golfspelare de verktyg de behöver för att förbättra deras närspel. Med avancerad teknologi och en noggrann designprocess, har Titleist lyckats skapa wedges som tillgodoser behoven hos både amatörer och professionella spelare.

Design och Teknologi


Titleists ingenjörsteam fokuserar på att skapa wedges som ger optimal spinn, kontroll och konsekvent prestanda. Varje wedge är konstruerad med CG (tyngdpunkt) noggrant placerad för att maximera bollflykt och stabilitet. Den senaste serien av Titleist wedges inkluderar Spin Milled-teknologi, vilket ger en mikroskopisk yta på klubbhuvudet för att öka spinn och förbättra greppet på bollen vid impact.

Lofts, Bounce och Grinds


Titleist erbjuder ett brett spektrum av lofts, bounce-vinklar och sole grinds för att passa olika spelstilar och förhållanden på banan. Att välja rätt kombination av dessa faktorer är avgörande för optimal prestanda. Spelare kan välja mellan låg, medel och hög bounce tillsammans med grinds som L, M, S och K för att matcha deras sving och banaförhållanden.

Personlig Anpassning och Fitting


För att maximera effektiviteten av en Titleist wedge, rekommenderar Titleist en professionell fitting. Genom att anpassa längd, lie och loft, samt välja rätt shaft och grepp, kan spelare försäkra sig om att deras wedge är skräddarsydd för deras unika sving. Titleist erbjuder även en rad anpassningsalternativ, inklusive olika finishar och möjligheten att gravera initialer eller ett personligt meddelande på klubbhuvudet.

Spelarens Feedback och Tour-validering


Titleist arbetar nära med tourspelare för att utveckla och finjustera sina wedges. Denna feedback är avgörande för att säkerställa att varje wedge uppfyller de höga krav som ställs av de bästa spelarna i världen. Tack vare detta samarbete har Titleist wedges blivit ett pålitligt val på både PGA och European Tour.